Matt a hájnak két lépésben

A magas rosttartalmú élelmiszerek köztudottan segítenek a testsúly karbantartásában, de a legutóbbi amerikai kutatások szerint meggátolják a szervezet kalóriafelvételét. A felmérés eredménye azt mutatja, hogy minden egyes gramm rost, amit egyszerű szénhidrátok helyett fogyasztunk el, nagy mennyiségű kalóriafelvételt gátol meg. Ha napi 35g-ra emeljük a rostbevitelt, egy év alatt nagyjából nyolc kilogrammot fogunk veszíteni a tömegünkből anélkül, hogy mennyiség, térfogat tekintetében kevesebbet ettünk volna.

A magas rosttartalmú ételek, tehát a zöldségek és rostos gyümölcsök meggyorsítják a tápanyag áthaladási sebességét a tápcsatornában, lassítva ezzel azt a folyamatot, amelynek során a bevitt táplálék zsírrá alakul. Emellett még más előnyökkel is jár a magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztása: csökkenti a koleszterinszintet, ellehetetleníti a rákkeltő anyagok felszívódását.

Első lépés tehát:

- Növeljük a rosttartalmú ételek fogyasztását minden étkezés alkalmával!
- Igyunk legalább napi 6-8 pohár vizet!
- Szürcsölgessünk étkezések közben kamilla, ánizs, kömény vagy koriander teát!

A másik kulcs a zsírraktárak záraihoz pedig az izomszövetekbe ágyazva található. Számszerűen kifejezve nem jelent ez egyebet, minthogy az izmok 17-25-szörösét tudják elégetni annak a kalóriamennyiségnek, amire a zsírszövet képes. Minden egyes kilogramm izom, amit szorgalmas munkával a testünkre pakolásztunk, 70-100 kalóriát éget el naponta, míg ugyanennyi háj csupán 4-5 kalóriával birkózik meg. Ha valaki például napi 1500 kalóriás diétát csinál, 1,5-2 kg izom felépülését követően 15%-kal, azaz 225 kalóriával növelheti bevitelét anélkül, hogy egy csöpp fölösleg jelenne meg rajta.

A második lépés tehát:

  • Kezdjünk el egy mérsékelt intenzitású súlyzós programot!
  • Válasszunk olyan súlyt, amivel 10-12 ismétlést tudunk végrehajtani!
  • Ha 13-14 ismétlésre is képesek vagyunk, akkor már “kinőttük” az adott súlyt.
  • Tartsunk súlyzós edzést heti három alkalommal!
  • Ne várjunk holnapig!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>